Kultivimi i lotusit ne tokat acide dhe prodhimi i farës se jonxhës me kultivarët e rinj.Drejtoria  Rajonale Bujqësisë Dibër (Sektori Shërbimit Këshillimor) ne Bashkëpunim me QTTB -në  Fushë Kruje organizuan ne data 09.05.2012, 10.05.2012 ne rrethet Dibër e Mat dy aktivitete:

Trajnimi: Trajnime te hapura me specialiste e fermerë potenciale mbi rezultatet paraprake të kultivarëve të rinj në jonxhë, plehërimi fosforik sipërfaqësor në bishtajoret shumëvjeçare foragjere dhe impakti ekonomik ne fermat blegtorale.

Demonstrim: Kultivimi i lotusit ne tokat acide dhe prodhimi i farës se jonxhës me kultivarët e rinj.

Pjesëmarrsit në trajnim ishin ekstensionistet dhe fermerë potenciale te rretheve Dibër e Bulqize. Trajnimi dhe demonstrimi u zhvillua nga specialistet e QTTB-së Fushë Krujë, Prof.dr. Ismet Boka si dhe Msc Rushit.

Gjatë trajnimit pati debate me pyetje e diskutime lidhur me përvojën Dibrane ne kultivimin e Jonxhës puna qe duhet te behet për rigjallërimin e Kultivarit “Tomini’‘ si kultivar tipik Dibran dhe me pershtatshemri absolute e vlera te larta ushqyese për blegtorinë.

Gjate demonstrimit doli ne pah përshtatja mjaft e madhe dhe me rezultate te shkëlqyera te lotusit ne tokat acide ku te dhënat paraprake çojnë ne rendimente nga 300-400-450 kv/ha mase te njome lotus kundrejt 50-80 kv masë të njome jonxhe qe kultivohej me parë në këto toka.

Kërkimet në këtë fushe që po vazhdojnë këto vite nga QTTB-ja ne bashkëpunim me DRB Dibër (Sektori Këshillimit) rezultatet dhe raportet përfundimtare, prezenca e vete fermerëve ne këto demonstrime bëjnë një ndërgjegjësim te vazhdueshëm për futjen e lotusit si bime ne konvejerin e ushqimeve te blegtorisë, rentabilitet ne ferme si dhe moslënien djerr te tokave acide qe ndodhen ne ketë Qark.14.05.2012 07:18 Age: 2 yrs
Kategori: Albania root

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.
Jiyoung, 18-12-13 14:14:
Do you have any plugin that I can use titguhrl with wordpress? Actually there are many plugins for different URL shortening services . But I have found 6 Plugins as useful out of 10 + URL shortening plugins with latest version of WP . Out which .A)2 plugins only for bit.ly .B)2 Plugins to use own domain directly with out needing any Third party URL shortener service .C)2 plugins for yourls . one plugin by Ozh (we can use bitly and is.gd too) allow us to shorten URLs and the other allow us to run shotening service on the wordpress based site itself .A) I can't use bit.ly as I need to use my own hosted solutionB) I can't use Shoten with self-domain plugins as they are not function-able with multi-site installation as expectedC) I like yourls and working well. The plugin is more advaced when compared to other shortener plugins even Bit.ly's popular plugin. I want to give a try to ' titguhrl for better support and features. Could you tell me if the plugin is available in near future ?Thanks!
Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.
Suryady, 06-12-13 02:37:
cebcceb5ceb3ceb1cebbceb7 cf84ceb1cebbceb1ceb9cf80cf89cf81ceb9ceb1 cebcceb5 cf84cebf glory plus cf84ceb7cf82 media!ceb2ceb3ceb7cebaceb5 ceb5cebbceb1cf84cf84cf89cebcceb1cf84ceb9cebacebf, cf84cebf ceb5cf83cf84ceb5ceb9cebbceb1 ceb3ceb9ceb1 ceb5cf80ceb9cf83cebaceb5cf85ceb7,ceb7cf81ceb8ceb5 cf80ceb9cf83cf89 cebcceb5 ceb1cebbcebbceb1 cf85cebbceb9cebaceb1 ceb3ceb5cebcceb9cf83cebcceb1cf84cebfcf82 ceb1cf80cebf ceb1cf85cf84ceb1 cf80cebfcf85 ceb4ceb5ceb9cf87cebdceb5ceb9 cf84cebf ceb5cebdcf84cf85cf80cebf cf84cebfcf85cf82,cebecf85cf80cebdcebfcf85cf83ceb1 cebaceb1ceb8ceb5 cebcceb5cf81ceb1 cebcceb5 cf80cebfcebdcebfcf85cf82 cf83cf84ceb7 cebcceb5cf83ceb7 ( cebaceb1ceb9 cf86cf85cf83ceb9cebaceb1 cebcceb5 cebdceb5cf85cf81ceb1!!)cebcceb9ceb1 ceb5ceb2ceb4cebfcebcceb1ceb4ceb1 ceb1cf86cebfcf85 cebccebfcf85 cf86ceb5cf81ceb1cebd cf84cebf ceb5cf80ceb9cf83cebaceb5cf85ceb1cf83cebcceb5cebdcebf ceb5cebaceb1cebdceb5 cebbceb1cebacebacebfcf85ceb2ceb1 ceb7 ceb2ceb1cf83ceb7 cf84cebfcf85 cf83cf84cf81cf89cebcceb1cf84cebfcf82 cebaceb1ceb9 cf86cf85cf83ceb9cebaceb1 cebaceb1ceb9 cf84cebf cf83cf84cf81cf89cebcceb1cebaceb1cebbcf89 ceb1cf84cebfcebccebf ceb1cf80cebf cf84cebf cebaceb1cf84ceb1cf83cf84ceb7cebcceb1 cebaceb1ceb9 ceb5cf81cf87ceb5cf84ceb1ceb9 cebaceb1ceb9 cebccebfcf85 cebbceb5ceb5ceb9 cebcceb5cf83ceb1 cf83ceb5 ceb1cebbcebbceb1 cebfcf84ceb9 ceb5ceb9cebcceb1ceb9 cf80cebfcebbcf85 ceb5cf85ceb1ceb9cf83ceb8ceb7cf84ceb7,ceb4ceb5cebd ceb5cf87ceb5ceb9 cf80cf81cebfceb2cebbceb7cebcceb1 cf84cebf cf83cf84cf81cf89cebcceb1cebcceb7cf80cf89cf82 ceb5cf80cf81ceb5cf80ceb5 cebdceb1 cf80ceb1cf81cf89 cf84cebf optimum cf83ceb1cebd cebdceb1 cebbceb5ceb5ceb9 cebfcf84ceb9 cf84ceb1 cf86ceb8ceb7cebdceb1 cf84cebfcf85cf82 ceb5ceb9cebdceb1ceb9 ceb3ceb9ceb1 cf80ceb5cf84ceb1cebcceb1!cebcceb5ceb3ceb1cebbceb7 cf84ceb1cebbceb1ceb9cf80cf89cf81ceb9ceb1 5 cebcceb7cebdceb5cf82 cf84cf89cf81ceb1, ceb4cebfcebaceb9cebcceb1ceb6cf89 cf80cebfcf85 ceb8ceb1 ceb9cf83cebfcf81cf81cebfcf80ceb7cf83cf89 ceb3ceb9ceb1 cebdceb1 cebacebfceb9cebcceb7ceb8cf89 cebdcebfcebcceb9ceb6ceb1 cebfcf84ceb9 ceb8ceb1 ceb5cf80ceb1ceb9cf81cebdceb1 ceb5cebdceb1 cf83cf84cf81cf89cebcceb1 cebaceb1ceb9 ceb8ceb1 ceb7cebccebfcf85cebd ceb7cf83cf85cf87ceb7 ceb3ceb9ceb1 ceb4ceb5cebaceb1 cf87cf81cebfcebdceb9ceb1 cf84cebfcf85cebbceb1cf87ceb9cf83cf84cebfcebd! ceb1cebbcebbceb1 cf84cebf cebccebfcebdcebf cf80cebfcf85 cebaceb1cebdcf89 ceb5ceb9cebdceb1ceb9 cebdceb1 cebacebbceb5ceb9cebdcf89 cf81ceb1cebdcf84ceb5ceb2cebfcf85 ceb3ceb9ceb1 cebdceb1 cf80ceb1ceb9cf81cebdcebfcf85cebd cebaceb1ceb9 cebdceb1 cebccebfcf85 cf86ceb5cf81cebdcebfcf85cebd cf80ceb9cf83cf89 cf84cebf cf83cf84cf81cf89cebcceb1!ceb8ceb5cebbcf89 cf84ceb1 cebbceb5cf86cf84ceb1 cebccebfcf85 cf80ceb9cf83cf89 cebaceb1ceb9 cebdceb1 cebcceb7cebd cebeceb1cebdceb1ceb1cf83cf87cebfcebbceb7ceb8cf89 cebcceb1ceb6ceb9 cf84cebfcf85cf82!
Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.
Ferit, 20-06-12 06:04:
hey there and thank you for your info e2€“ Ie2€™ve definitely pikced up something new from right here. I did however expertise several technical points using this web site, since I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I'm complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again very soon..
Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.
Add comment

* - required field

*
CAPTCHA image for SPAM prevention
If you can't read the word, click here.
*
*

 

 

Projekti

Fuqizimi i lidhjeve funksionale
 dhe ndertimi i kapaciteteve
midis aktoreve te sistemit
kombetar te kerkimit dhe
ekstensionit bujqesor per
te siguruar sherbime efektive
dhe relevante per fermeret
e vegjel shqiptare

(UNJP/ALB/006/UNJ)

 

 

Strategic partners: